Kétmilliárdos bővítés a Hell szikszói gyárában

borsodihir.hu

2019.07.19. 12:59

Kétmilliárdos bővítés a Hell szikszói gyárában
(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A kormány egymilliárd forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

Hirdetés

Új gyártósort avattak a HELL Energy Magyarország Kft. üzemében Szikszón – áll a Pénzügyminisztérium július 19-i közleményében. Az átadón Varga Mihály pénzügyminiszter sorolta a tudnivalókat:

  • a fejlesztés több mint 2 milliárd forintba került,
  • melyből 1 milliárdot a kormány állt,
  • most 50 százalékkal megnőtt a gyár kapacitása a dobozos termékek előállításában,
  • ezt a terméktöbbletet teljes egészében exportra gyártják.

A pénzügyminiszter kitért arra is, hogy bár a világgazdaságban a lassulás jelei mutatkoznak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, az idei év első negyedévében 5,3 százalékkal erősödött, amely az Európai Unió egyik legmagasabb növekedése. Mint mondta: a beruházások kétszámjegyű emelkedése, a keresetek és a fogyasztás növekedése is a tartós bővülést vetítik előre. Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményéhez az észak-magyarországi régió is hozzájárult, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2010 óta öt helyet lépett előre a megyék fejlettségi rangsorában, ezzel párhuzamosan mintegy 50 ezerrel emelkedett a munkában állók száma is, akiknek a kétharmada a versenyszektorban helyezkedett el.

Egyébként a magyar fiatalok energiaital-fogyasztása európai összehasonlításban aggasztóan magas: minden ötödik kiskamasz folyékony pörgetőt fogyaszt reggelire.
SzikszóHELLbővítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés