Hirdetés
Hirdetés

Kilenc év letöltendőt kapott a négy ember halálát okozó férfi

| 2019. 07. 11. | 11:03:00
A négygyermekes apa részegen, drog hatása alatt ütközött Alsóbereckinél.
Kilenc év letöltendőt kapott a négy ember halálát okozó férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki ittas és kábítószertől bódult állapotban okozott balesetet, melynek következtében négy ember vesztette életét.

Az ítélet szerint a vádlott 2017. február 5-én reggel 6 óra után az általa vezetett Mercedes típusú személygépkocsival Karcsa irányából Sátoraljaújhely irányába haladt a 381-es számú főúton. A vádlott hirtelen áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volkswagen Golf típusú személygépkocsival. Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi megpördült és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg.

A szabályosan közlekedő gépkocsiban öt személy utazott, akik közül hárman – köztük a gépkocsi vezetője – a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek el. A vádlott által vezetett gépjármű első ülésén utazó férfi szintén életét vesztette, míg a hátsó ülésen utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek. 

A járásbíróság kettőnél több ember halálát okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, melyért

9 év börtönbüntetésre és 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlottnak négy kiskorú gyermeke van, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott büntetett előéletű, továbbá azt, hogy a férfi bódult, valamint erősen ittas volt a baleset időpontjában, és az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés