Hirdetés
Hirdetés

Luxusban élt a borsodi férfi a prostituáltak pénzéből

| 2019. 07. 16. | 11:43:00
Emberkereskedelem miatt is felelnie kell.
Luxusban élt a borsodi férfi a prostituáltak pénzéből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és kitartottság bűntette miatt. A vádlott 2013-tól 2018-ig – szerény vagy súlyosan nélkülöző anyagi viszonyok között élő nők kiszolgáltatott helyzetével visszaélve – hat fiatal nőt szervezett be szexmunkára, és irányította prostitúciós tevékenységüket Magyarországon, valamint Svájcban, Németországban és Ausztriában.

Az ügyészségközleménye szerint a nők között volt, akinek megismerkedésükkor már saját élelmezésére sem volt pénze, más a beteg édesanyja orvosi kezelését, testvérét és gyermekeit igyekezett támogatni, volt, aki bántalmazó szülőtől menekült. A férfi a nők közül kettővel élettársi kapcsolatot is létesített úgy, hogy az egyikükkel szakított, de mindkettőjüket utasította prostitúciós tevékenység további végzésére.

A vádlott meghatározta, hogy hol, mikor folytassanak szexuális szolgáltatást, hirdetéseket, fotókat kellett magukról készíteniük, de maga is fotózásra, fodrászhoz vitte őket, hirdetéseket jelentetett meg róluk internetes honlapokon.

A volt, majd az aktuális élettársát és a további sértetteket is gépjárművel szállította külföldre, ahol előre lefoglalt szobákban, bárokban, szalonokban kellett szexuális szolgáltatást nyújtaniuk, és a keresetükből alkalmanként pénzösszegeket átutalással, vagy sofőr közreműködésével kellett küldeniük a férfinak. A vádlott személyesen, telefonon, vagy aktuális élettársa útján rendszeresen ellenőrizte a nőket, beszámoltatva ügyfélforgalmukról és bevételeikről.

A hat nő prostitúciós tevékenységéből összesen több mint 14 millió forint jövedelemre tett szert, amelyből fedezte megélhetését, valamint nagy értékű autókat és ékszereket vásárolt magának.

Hirdetés
Hirdetés