Hirdetés

Magyarország legnagyobb buliját ezen a héten Tiszaújvárosban tartják!

2019.07.11. 13:00

Magyarország legnagyobb buliját ezen a héten Tiszaújvárosban tartják!
Nemcsak a profiké, hanem az amatőröké is a pálya! (Fotó: Tiszatriatlon.hu)

A kisváros szent sportját ünneplik. Az Eddával és a Wellhellóval, többek között.

Hirdetés

Megkezdődött Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét, amelynek eseményei vasárnapig tartanak. A nemzetközi találkozóra öt földrész 43 országából érkeznek sportolók.

Tiszaújvárosnak a triatlon az, ami az amerikaiaknak a kosárlabda, vagy a braziloknak a foci. Nagy szükségünk van a triatlonra, amely a szélrózsa minden irányából ide költözött embereket közösséggé kovácsolja

- mondta Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere.

Érdekesség, hogy idén megújul a sport és kulturális eseménysorozat, mert az eddiginél rövidebb időszak alatt, viszont sokkal koncentráltabb formában, intenzívebb élményt nyújtva várja a helyieket, valamint a Tisza-parti városba látogató vendégeket. A szabadidősport események közül a legnépszerűbbek természetesen megtalálhatóak az idei programban is, azaz lesz kerékpár- és futóverseny, nem marad el a Turista Triatlon, valamint a sakkverseny sem, vagy éppen a Bogratlon.

Az idei koncerteken Magyarország legnépszerűbb előadói közül az Edda, a Neoton, a Quimby, a Punnany Massif, a Jetlag és a Wellhello is tiszteletét teszi Tiszaújvárosban

Új programelemet jelent a "Tiszaújváros Warrior", amelyben ismert emberek és civilek mérik össze ügyességüket, tudásukat, gyorsaságukat a város szívében felépített akadálypályán. Megújul a Jabil 1/3 Maraton utcai futóverseny is, melynek különlegessége a naplemente lesz, hiszen a rajt időpontja 20 óra.

Tokióért küzdenek

A rendezvény legfontosabb versenye a 2020-as, tokiói olimpia kvalifikációs sorozatába tartozó 23. triatlon világkupa lesz, valamint a juniorok Európa-kupa futama. Előbbiben a 86 férfi és 65 női versenyző szombaton az előfutamokban harcolhatja ki a jogot a másnapi, 30-30 főt számláló fináléra.

Hajrá, magyarok!

A férfiaknál több korábbi tiszaújvárosi győztes, így az orosz Polianszkij-testvérek, Dmitrij és Igor is indul, de rajtuk kívül több dobogós is visszatér. Ami a magyarokat illeti, két riói olimpikon, ifj. Faldum Gábor és Tóth Tamás mellett a Lehmann-testvérek, a felnőtt magyar bajnok, junior világbajnok Csongor és a felnőtt magyar bajnok Bence, valamint az egyik legjobb triatlonos úszó, Dévay Márk is érdekelt lehet a vasárnapi döntőben.

A nők versengésében újra jelen lesz Tiszaújvárosban a 2016-os és 2017-es győztes amerikai Renee Tomlin, mellette esélyes lehet az ausztrál Emma Jeffcoat és Natalie Van Coeverden. A magyarok közül Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett szintén esélyes lehet a dobogóra, rajtuk kívül bemutatkozik a tiszaújvárosiak junior Európa-bajnoka, Putnóczki Dorka.

Hirdetés

Szóljon hozzá!