Hirdetés

Majdnem félmilliárdos eszközbeszerzés a DVTK beruházásában

borsodihir.hu

2019.07.14. 14:45

Majdnem félmilliárdos eszközbeszerzés a DVTK beruházásában
Százmilliós műszerpark az Andrássy úti diagnosztikai központ részére (Fotó: Pixabay)

Orvosi berendezésekre, bútorokra szerződtek.

Hirdetés

Nettó 480 millió forint értékű eszközbeszerzésben már megállapoadott a DVTK Kosárlabda Kft. két céggel az új sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ kapcsán.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a három részre bontott beruházás két szakasza sikeresen lezárult. Így a volt Fontana épületében kialakítás alatt álló központba a budapesti Trading House Kft. szállíthat orvosdiagnosztikai eszközöket 465 millió forintért (mobil röntgen, hordozható kardiológiai és mozgásszervi ultrahang, testösszetétel-analizáló készülék stb.), míg a bútorbeszerzési tendert a miskolci Iroda 2000 Kft. nyerte, ők 14,9 millióért rendezik be az új helyet. A nyílt eljárásban az orvosdiagnosztikai eszközök beszerzésére kiírt felhívásra csak a nyertes cég adott be árajánlatot, míg a bútorok kapcsán összesen 6 cég jelezte konkrét érdeklődését. A nyertesekkel még május végén szerződött a beruházó.

Kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek viszont a rehabilitációs és egyéb eszközök beszerzésére, ezért az az eljárás eredménytelenül zárult.

A beruházást azzal indokolják, hogy a kórházakat tehermentesíteni szükséges a versenysportolók ellátásától, illetve esetükben kulcsfontosságú a gyors helyzetfelmérés, a kezelési lehetőségek mielőbb feltérképezése. Ezért több megyére, sőt Dél-Szlovákiára is kiterjedően növelnék a szerepüket, valamint térítés ellenében az amatőr sportolók diagnosztikáját is elvégeznék – írta korábban a diósgyőri sportklub. 

RaL

 

MiskolcDVTKközpont

Hirdetés

Szóljon hozzá!