Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan, ki döntené el, lehet-e a trafikban alkohol

| 2019. 07. 04. | 20:05:00
Már a bírságolás mértékét is kitalálták.
Megvan, ki döntené el, lehet-e a trafikban alkohol
Hirdetés
Hirdetés

A fideszes Kocsis Máté lehetővé tenné, hogy a helyi önkormányzati képviselő-testületek rendeletben dönthessenek a településen található dohányboltokban a 22 és 6 óra közötti szeszesital-árusításról.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője július 4-én nyújtotta be az erről szóló módosító indítványát a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő, a Ház előtt fekvő törvénymódosítási javaslathoz.

A korlátozás első alkalommal történő megsértése esetén a jegyző 50 ezertől 500 ezer forintig, a másodszori megsértésnél 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhatna ki, ha pedig a jogsértést harmadik alkalommal követik el, úgy a jegyző kezdeményezi a vámhatóságnál a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozó engedély visszavonását – olvasható az Országgyűlés honlapján elérhető indítványban.

Kocsis Máté módosító javaslata indoklásában azt írta: számos állampolgár nyugalmát zavarják, hogy éjszaka "egyesek az üzletben megvásárolt szeszes italt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés