Őt javasolja polgármesternek az ózdi ellenzék

Ózd.hu

2019.07.05. 11:34

Őt javasolja polgármesternek az ózdi ellenzék
Letették a pártzászlókat (Fotók: Ózd.hu)

Bemutatkoztak a képviselőjelöltek is.

Összefogtak az ellenzéki pártok Ózdon, így az őszi önkormányzati választáson pártzászlók nélkül, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatásával állítanak közös jelölteket - írja az Ózd.hu.

Harangozó Tamás a Magyar Szocialista Párt, Mezei Attila a Lehet Más a Politika, Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció, Lukács László a Jobbik, valamint Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében közös sajtótájákoztatón jelentette be. Mindannyian az együttműködés fontosságát hangsúlyozták, majd jelképesen egy asztalra helyezték a pártzászlókat.

A rendezvényen azt is bejelentették, hogy az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatását polgármesterjelöltként Janiczak Dávid élvezi. A várost jelenleg is vezető politikus szerint az emberek megelégelték, hogy a pártok acsarkodnak egymással.

„Bízom abban, hogy az emberekhez eljut az az üzenet, amit mi küldünk nekik. Hogy pártok nélküli önkormányzatiságot kell létrehozni, hiszen az önkormányzatban nem pártkérdésekben kell dönteni, hanem a helyiek mindennapjait érintő kérdésekben kell döntést hozni. Nem fér bele az, hogy megkülönböztetés legyen egymás között, és ne az ózdiak érdekeit figyelembe véve szülessenek döntések” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

A képviselőjelölteket is bemutatták. Így az egyes számú választókerületben Zsuponyó Anett, a kettesben Garami György, a hármasban Angyal Béla, a négyesben Farkas Péter Barnabás, az ötösben Kellóné Mezőtúri Márta, a hatosban Csák Árpád, a hetesben Bertáné Várnay Ilona, a nyolcasban Váradi József, a kilencesben dr. Kósné Dargai Rita, a tízesben pedig Fidrus Péter indul a szavazatokért. Az összefogáshoz csatlakozó ellenzéki pártok önálló jelölteket nem indítanak. A sajtótájékoztató végén Janiczak Dávid élő televíziós vitára hívta ki a Fidesz-KDNP jelöltjét, Eke Istvánt. Szeretné, ha ezt minél hamarabb, még a kampányidőszak előtt megtartanák.

ÓzdÖnkormányzati választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés