Hirdetés
Hirdetés

Ózdon a nyílt utcán rabolták ki a fiatal fiút

| 2019. 07. 23. | 12:00:00
Az autóbusz-pályaudvaron figyelte ki áldozatát a testvérpár.
Ózdon a nyílt utcán rabolták ki a fiatal fiút
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves és egy 22 éves férfi ellen rablás bűntette miatt.

A vádlottak testvérek, és március első napjaiban Ózdon, az autóbusz-pályaudvaron felfigyeltek egy középiskolás kiskorú fiúra, aki a pénztárnál bérletet vásárolt. Úgy gondolták, lehet nála készpénz, és elhatározták, hogy azt megszerzik. Az ügyészség közleménye szerint a sértett távozott a pályaudvarról, amikor az egyik vádlott leszólította azzal az indokkal, hogy adjon neki 200 forintot buszjegyre. A fiú közölte, sajnálja, de nem tud pénzt adni, és elsétált. A testvérpár elkezdte követni a fiút, mire az meggyorsította lépteit, majd úgy próbálta lerázni őket, hogy egy időre megállt és telefonálást színlelt. Erre a két vádlott – hogy az utcán elkerüljék a feltűnést – elmentek mellette. A fiú ellenkező irányba ment, de a vádlottak is megfordultak és újból követni kezdték.

A fiú, amikor egy lépcsősorhoz ért, már futni kezdett, majd a lépcső tetejéről visszanézve látta, a vádlottak még mindig üldözik.

A sértett egy iskola irányába sietett, de az ott lévő buszmegállónál az egyik vádlott utolérte, jobb vállánál megragadta és elé állt. Odaért a másik vádlott is, és felszólították a fiút, ha nem akarja, hogy „be legyen verve a képe”, adjon 500 forintot. A megrémült sértett az iskolatáskájából elővette a pénztárcáját és 500 forintot átadott, de a vádlottak látták, van még pénz nála, így további 1 000 forintot követeltek, amit a sértett szintén odaadott nekik, mire már azt mondták neki, az aprópénzt is adja át, így a sértett 650 forint összegű pénzérméit is odaadta. A testvérpár ezután közölte vele, nem történt semmi és nem látott semmit, különben szét lesz verve, majd elfutottak a helyszínről. A rabolt pénzt még aznap elköltötték.

Hirdetés
Hirdetés