Hirdetés
Hirdetés

Részegen okozott halálos balesetet Sárospatakon

| 2019. 07. 05. | 20:24:00
Elítélték a volt próbaidős rendőrt.
Részegen okozott halálos balesetet Sárospatakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság július 5-én 3 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki próbaidős rendőrként ittas állapotban egy idegen gépjárművel okozott halálos balesetet.

A megállapított tényállás szerint a vádlott szolgálati idején kívül a néhai sértettel együtt szórakozott, italozott a férfi otthonában, majd a két férfi magához vette a néhai sértett édesapjának slusszkulcsát. Ezt követően mindketten beültek a gépjárműbe, és elindultak Sárospatak belvárosa felé. Az autót a vádlott vezette, és a megengedett 40, majd 50 km/órás sebesség helyett 90-95 km/órával haladtak. Az egyik kanyarban a vádlott elvesztette a jármű feletti uralmat és körülbelül 70 km/órás sebességgel egy fának csapódtak.

A sértett testszerte elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott életveszélyes sérüléseket szerzett.

A közlemény szerint a járásbíróság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, mely miatt 3 év börtönbüntetésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlott megbánta a bűncselekmény elkövetését, és ő maga is súlyosan megsérült, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott próbaidős rendőr volt, valamint azt, hogy a vagyon elleni és a közlekedési bűncselekmények száma Szerencsen és környékén rendkívül magas.

Hirdetés
Hirdetés