Hirdetés
Hirdetés

Több ezer táborozó Sátoraljaújhelyen

| 2019. 07. 17. | 07:44:00
Külföldről is érkeznek fiatalok.
Több ezer táborozó Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy kontinens tizenöt országából érkezett Sátoraljaújhelyre az a mintegy 350 fiatal, aki részt vesz a Rákóczi Szövetség tíznapos táborában.

A diaszpóra program keretében ezer fiatal érkezik Magyarországra évente, valamint a magyar közösségek hétvégi iskoláiban oktató pedagógusok, intézményvezetők közül százat láttak vendégül idén Budapesten a hétvégi magyar iskolák második találkozója keretében. A Kőrösi Csoma Sándor-program segítségével idén is 150 ösztöndíjas utazhat az anyaországtól távoli magyarok csoportjaihoz. Emellett a világ minden tájánmás elérhetők különféle pályázatok a magyar közösségek számára.

A másfél hónapja megnyílt sátoraljaújhelyi rendezvényközpontban idén 4500 fiatal táborozik. A diaszpóra mellett a Kárpát-medencéből, valamint az anyaországból is érkeznek majd táborozók.

A mostani táborba összesen 15 országból, így például Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából, Új-Zélandról, Franciaországból, Nagy-Britanniából érkeztek 10 és 28 év közötti fiatalok. A táborban néptánc, anyanyelvi és sporttémájú programokat szerveztek a résztvevőknek. Ezenkívül kirándulnak a Felvidékre, Sárospatakra és megtekintik majd a Parlamentben a Szent Koronát is.

Hirdetés
Hirdetés