Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veszélyes anyag jutott a levegőbe Sajóbábonyban

| 2019. 07. 18. | 12:00:00
Egészségre ártalmas koncentrációt nem mértek.
Veszélyes anyag jutott a levegőbe Sajóbábonyban
Hirdetés
Hirdetés

A Kischemicals Gyártó és Kereskedelmi Kft. V3 üzemében lévő technológiai rendszeren műszaki meghibásodás lépett fel július 15-én este – erről Szilva István polgármester tájékoztatta a lakosságot a város honlapján.

Mint írja, a meghibásodás során forró termék, oldószer és reagenselegy folyt ki a rendszerből, melynek gőzei a légtérbe jutottak.

A helyszínen lévő rendszerkezelők és a műszaki mentőcsapat tagjai azonnal biztonságosan leállították a szerkezetet és elkezdték a kifolyt anyag semlegesítését. A levegőbe került anyagok a gyár területén tovább terjedt, illetve Sajóbábony irányába is tovább juthatott.

„Mivel a kijutott anyagok veszélyes anyag kategóriába tartoznak, ezért az ezzel kapcsolatos tájékoztatásokat a hatóságoknak a Kischemicals Kft. megtette, akik a helyszínre érkezve mérésekkel győződtek meg arról, hogy egészségre ártalmas koncentrációban az anyagok nem voltak jelen a légtérben” – áll a polgármester közleményében.

A kijutott anyagok szagát a lakosok is érezhették, mely problémát és riadalmat okozhatott. A cég tájékoztatása szerint egészségre ártalmas koncentráció „semmilyen mértékben” nem állhatott fenn a városban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés