Hirdetés
Hirdetés

Egy hónap alatt ötször rabolt Kazincbarcikán

| 2019. 08. 01. | 18:19:00
Még hajléktalantól is...
Egy hónap alatt ötször rabolt Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbírság nyomozási bírája november 11-ig tartotta fenn annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint tavaly ősszel öt alkalommal rabolt Kazincbarcikán. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018 októberében több esetben egy társával együtt követett el rablást Kazincbarcika forgalmas közterületein. Rendszerint egy buszmegálló vagy egy áruház mellett állította meg áldozatait, de olyan is előfordult, hogy egy hajléktalanszálló előtt keveredett vitába annak lakójával. A sértettektől jellemzően készpénzt, cigarettát, szeszesitalt, felsőruházatot vagy cipőt követelt. Amennyiben a sértettek maguktól nem adták át azokat, úgy többször meg is ütötte őket. A gyanúsított általában csak akkor hagyta abba a sértettek bántalmazását, amikor a járókelők megzavarták.

A letartóztatásban lévő férfival szemben rablás, garázdaság és lopás elkövetése miatt indult eljárás.

A gyanúsított korábban már elrejtőzött a nyomozó hatóság elől, így fennáll a reális lehetősége annak, hogy a büntetőeljárásban ismét elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. A férfi vonatkozásában az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértettek vagy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné az eljárást, továbbá életmódja is arra enged következtetni, hogy letartóztatás hiányában újabb bűncselekményt követne el. 

Mindezen indokok alapján a bíróság fenntartotta a gyanúsított letartóztatását, továbbra is büntetés-végrehajtási intézetben kell maradnia. 

Hirdetés
Hirdetés