Hirdetés

Éjszakai vágányzár lépett életbe Miskolcon

borsodihir.hu

2019.08.13. 11:07

Éjszakai vágányzár lépett életbe Miskolcon

Villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

Hirdetés

Hirdetés

A teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár lesz augusztus 12-16. között, emiatt esténként az utolsó 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 19:24-kor, Felső-Majláthról 20:08-kor indul. Ezt követően villamospótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár a 2-es villamos közlekedését is érinti. Az utolsó szerelvény a Tiszai pályaudvarról 19:20-kor, a Vasgyárból 19:44-kor indul, ezután az Újgyőri főtérről induló autóbuszokkal lehet eljutni a Vasgyárba, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé. Ezeken a járatokon érvényes a villamosbérlet.
Keddtől péntekig hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 04:25-kor, Felső-Majláthról 05:00-kor indul. A 2-es villamos minden hajnalban üzemkezdettől közlekedik, vagyis az első szerelvény a Tiszai pályaudvarról 04:30-kor, a Vasgyárból 04:55-kor indul.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei az éjszakai vágányzár idején:

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni,
  • a Selyemrét és az Újgyőri piac között a villamosmegállókban áll meg,
  • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg;
  • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, helyette az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
  • A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállónál a vele párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.
  • Felső-Majláthon az 54-es autóbusz leszállóhelyén áll meg és a kettes kocsiállásról indul.
Miskolcközlekedés

Hirdetés

Szóljon hozzá!