Hirdetés
Hirdetés

Föld alatti terepfutást rendeznek a Baradla-barlangban

| 2019. 08. 15. | 13:15:00
Rajt az aggteleki kempingél.
Föld alatti terepfutást rendeznek a Baradla-barlangban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 31-én rendezik a VIII. Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű aggteleki terepfutó versenyt. A szervezők három hosszabb és egy gyermek pályát kínálnak a sportág kedvelői számára. A legfelkészültebbek szombaton délelőtt a Mizuno Baradla Undergound Trail 34 km-es, 1 200 méteres szintemelkedéssel és a 16 km-es, „csak” 500 méteres szinttel a nehezített pályáin mérethetik meg magukat – írja a miskolc.hu. Rajt 9 és 10 órakor az aggteleki kemping hátsó bejáratánál. Délután 5 órakor kezdődik a Petzl Baradla Undergound Trail 7 km-es távja, mely 200 méteres szintemelkedéssel várja a futókat a Baradla-barlang Vörös-tói kijáratától 100 méterre.

A három pálya egyaránt érinti a vörös-tói középtúrát, ami a Baradla-barlang leghosszabb, 2 300 méteres, villanyvilágítással ellátott, a Világörökség részét képező szakasza.

Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet az út, elhaladva Magyarország legmagasabb állócseppköve, a 19 méter magas Csillagvizsgáló mellett. A Sárkányfejet, valamint a barlang legnagyobb termét, a különleges akusztikájú Óriások termét is meg lehet csodálni futás közben.

Hirdetés
Hirdetés