Itt a csúcs! Miskolcon 80 ezernél állt meg az átlag

2019.08.23. 15:38

Itt a csúcs! Miskolcon 80 ezernél állt meg az átlag
(Fotó: illusztráció)

A sok új lakás a kínálat bővülését jelentette.

Budapesten és az egyetemvárosokban is elérhette az árak felső határát az albérletpiac, közölte az Ingatlan.com. Az idei szezonban július vége és augusztus vége között az egyetemvárosnak számító Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon sem volt drágulás. Budapesten sem, írja az Index.

Ennek az oka az lehet, hogy sok új, kiadó lakás érkezett a piacra. Ráadásul a kínálat bővülése tovább fokozódhat, mivel a következő néhány hónapban több ezer olyan új lakást adhatnak át, amit befektetők vásároltak meg kiadási céllal.

Budapesten augusztus végén kiadó lakások átlagos bérleti díja 160 ezer forint volt a cég adatai szerint. Ez annyi, mint a szezon elején, de ez éves szinten 6 százalékos emelkedést jelent. A panellakásokért augusztus végén átlagosan 145 ezer forintot, a téglaépítésű ingatlanokért 165 ezer forintot kértek.

Az egyetemvárosok közül a miskolci albérletpiac 80 ezer forintos átlaggal kezdte és fejezte be a szezont,

ami éves szinten így is 14 százalékos többletet jelent. Debrecenben augusztus végén az átlagár 100 ezer forint volt, ez is megegyezik az augusztus végi ismert szinttel, az egy évvel korábbit pedig 5 százalékkal múlja felül. Szegeden az átlagos bérleti díj 100 ezer forintot tett ki augusztus végén, ami szintén azonos az szezon előtti összeggel, igaz, éves szinten azért 11 százalékos emelkedésnek felel meg.  A pécsi 95 ezer forintos átlag viszont 4 százalékos csökkenésnek felel meg.

ingatlanalbérlet

Szóljon hozzá!

Hirdetés