Hirdetés

Ivott egy üveg pezsgőt, majd volán mögé ült az ózdi nő

police.hu

2019.08.01. 14:18

Ivott egy üveg pezsgőt, majd volán mögé ült az ózdi nő

A kanyarodó sávban a forgalommal szemben közlekedett.

Hirdetés

Hirdetés

Az ittas járművezetők okozta balesetek megelőzése érdekében a rendőrség munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére.

A megye útjain július 22. és 28. között 96 közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben ittas, két esetben pedig bódult sofőr volt az okozó. 

A borsodnádasdi járőrök július 30-án 21 óra 20 perckor Járdánházán ellenőrzés alá vontak egy záróvonalat átlépő, a kanyarodó sávban a forgalommal szemben közlekedő autót és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A járművet vezető nő többek között elmondta, hogy külhonból érkezett haza, és a vezetés megkezdése előtt elfogyasztott több mint egy üveg pezsgőt. Az Ózdi Rendőrkapitányság a 29 éves helyi nővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A közúti ellenőrzések hatásfokát jól mutatja, hogy a rendőrök az év 30. hetében harminc ittasan és négy bódultan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.
Ózdittas vezetés

Szóljon hozzá!