Hirdetés
Hirdetés

Kétszáz nőt utasított maga mögé az ózdi hölgy

| 2019. 08. 06. | 11:12:00
Sok csillogó éremmel tértek haza a
Kétszáz nőt utasított maga mögé az ózdi hölgy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt arany, két ezüst és két bronzérem volt az ózdiak mérlege az idei, kazincbarcikai Kolorfutáson. A térség legszínesebb futóversenyét a Kolorfesztivál keretében tartották meg vasárnap, ahol közel ezer sportember állt rajtvonalhoz, közülük többen az Ózdi Teknőc Futó Club színeit képviselték - írja az Ózd.hu.

A szervezők minden kategóriában díjazták az első három helyezettet, akik értékes ajándékokkal gazdagodtak.

A legkisebbek közül Simon Merse az ovimaratonon állt rajtvonalhoz, s nem sokkal később már a második helyet birtokolhatta. Sulimaraton kategóriában Herczeg Tamás nem talált legyőzőre, így a foci iránt érdeklődő fiatalember aranyérmet szerzett. 

Az ötkilométeres, mondhatni legnépszerűbb versenyszámban Ihász Veronika kétszáz hölgyet utasított maga mögé, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A tíz és fél kilométeres távon Zákányi Pannát senki nem tudta megelőzni. Fábián Norbert ugyanezen a távon harmadik helyen ért célba. Molnár Csaba ismét nagyon alakított, írják, mert bár a helyi fiatalember először csak negyedmaratonra nevezett, meggondolta magát, s mivel a szabályok is engedték, a huszonegy kilométeres félmaratoni távra is leadta nevezését.

A rajtot követően 39 perc múlva megérkezett a célba, két perccel maga mögé utasítva az egész mezőnyt, de tovább futott, és teljesítette a huszonegy kilométerhez szükséges szakaszt is, végül négy kör után immár ötperces előnyt szerezve ismét átszakította a célszalagot.

Maratoni, vagyis a negyvenkét kilométeres versenyszámban a szintén ózdi Tulipán Attila három óra négy perces idejét senki nem tudta felülmúlni, így ő a dobogó legelőkelőbb helyére állhatott fel, míg Nagy Róbert ugyanezen a távon harmadik helyen ért célba.

Hirdetés
Hirdetés