Hirdetés
Hirdetés

Kinyit éjjel Miskolcon az állatkert

| 2019. 08. 30. | 10:10:00
Sejtelmes hangok, valódi csodák és ragadozók a sötétben.
Kinyit éjjel Miskolcon az állatkert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 30-án este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország 12 településének 13 állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén. 

A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek éjszakája dátuma. A programban részt vesz a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a szintén budapesti Tropicarium, debreceni a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark és a veresegyházi Medveotthon is.

Debrecen és Miskolc

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban is megismerheti a közönség a kert titokzatos éjszakai életét. A látogatók szakvezetéseken leshetnek a kulisszák mögé, ehető növényeket és rovarokat kóstolhatnak, és az idén is átadnak egy új állatbemutatót. Egész este közlekedik a kisvasút, és üzemel a Vidámpark.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 23 óráig várja a közönséget, minden korosztály számára kínálnak programokat. Érdekes hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, akik csillagászbemutatón is részt vehetnek, a denevéreket, a tigriseket, a medvéket, a mosómedvéket, az éjszaka aktív állatokat is megfigyelhetik. A Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a Bükki Nemzeti Park éjjeli ragadozó madaraival is megismerkedhetnek a látogatók.

Hirdetés
Hirdetés