Hirdetés

Mentőkre támadt egy hajléktalan férfi Tiszaújvárosban

borsodihir.hu

2019.08.13. 09:39

Mentőkre támadt egy hajléktalan férfi Tiszaújvárosban

Leköpte, lökdöste őket.

Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség augusztus 13-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves hajléktalan férfival szemben, aki rátámadt a munkájukat végző mentőkre.

A vádlott 2018. november 14-én Tiszaújváros belvárosában erősen ittas állapotban, minden előzmény nélkül odament az Országos Mentőszolgálat két dolgozójához, akik egy utcán fekvő, rosszul lett személyt láttak el. A férfi a sértetteket előbb trágár kifejezések kíséretében szidalmazni kezdte, többször leköpte, majd támadó szándékkal a válluknál lökdöste mindkettőjüket, végül beült a közelben álló mentőautóba, ahonnan azonban az egyik sértettnek sikerült kirángatnia. A vádlott tettét csak a rendőrök kiérkezését követően hagyta abba. Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség vádiratában a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a járásbíróságnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!