Hirdetés
Hirdetés

Ököllel támadt a tiszaújvárosi szociális munkásra

| 2019. 08. 27. | 12:00:00
Jogerősen is elítélték.
Ököllel támadt a tiszaújvárosi szociális munkásra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járásbíróság augusztus 26-án jogerősen 2 és fél év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. április 26-án a sértett egy tiszaújvárosi szociális intézmény nappali melegedőjében – munkaköri feladatainak teljesítése során – megkérte a vádlottat, az átvett készételt ne tegye be a szekrényébe.

Ekkor az ittas állapotban lévő vádlott szitkozódni kezdett, majd rátámadt a férfira, többször ököllel fejen akarta ütni.

A sértett hátrálni kezdett és kezeivel hárította el a feje felé irányuló ütéseket, végül az épület porta helyiségébe menekült, majd értesítette a rendőröket. A megtámadott férfi az eset során nem sérült meg. A sértett a munkáját a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény vonatkozó előírásai alapján végezte, melyet a munkaköri leírása is tartalmazott, így a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint közfeladatot ellátó személynek minősül. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a büntetett előéletű vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, melynek mértékét 2 év 6 hónapban határozta meg, továbbá 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Hirdetés
Hirdetés