Oscar-díjas dán rendező a CineFest idei díszvendége

MTI

2019.08.14. 10:56

Oscar-díjas dán rendező a CineFest idei díszvendége

Mesterkurzust is tart a miskolci filmfesztiválon.

Magyarországi premierek alkotják a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nagyjátékfilmes programját. A mustra szeptember 13-tól 21-ig tart, Bille August Oscar-díjas rendező lesz a díszvendég és az életműdíjas.

– A nagyjátékfilmes versenyprogramban tizenhat alkotás szerepel, szinte a világ minden tájáról. Láthatnak a nézők indiai vígjátékot, komoly társadalmi drámákat, Robert Pattinsont A világítótorony főszerepében és lesz egy magyar mozi is, Tóth Barnabás Akik maradtak című munkája – mondta Bíró Tibor, a CineFest fesztiváligazgatója az M1 aktuális csatorna augusztus 14-i reggeli műsorában.

A nem versenyszekcióban, a Kitekintőben az elmúlt időszak nagy filmfesztiváljai, Berlin, Cannes, Locarno, Karlovy Vary egy-egy kiemelkedő alkotása szerepel. A kisjátékfilmek között 33 mű versenyez, a CineNewWave fiatal magyar alkotók munkáit mutatja be. Új kategória idén a CineDocs, amelyben egészestés dokumentumfilmek versenyeznek.

A CineClassics keretén belül emlékeznek meg a száz éve született színészóriásról, Bessenyei Ferencről, a televíziós tartalmak értékesítésére idén is lesz Miskolci Nemzetközi Filmvásár, és a CineFest keretében először tartja Magyarországon éves közgyűlését a Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI.
MiskolcCinefest

Szóljon hozzá!

Hirdetés