Hirdetés
Hirdetés

Újabb polgármesterjelölt mutatkozott be Miskolcon

| 2019. 08. 16. | 20:35:00
Civil és független.
Újabb polgármesterjelölt mutatkozott be Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új Lendület Miskolcért néven egy új mozgalom is indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket az őszi önkormányzati választáson – írja a minap.hu. Polgármesterjelöltjük elmondta, Miskolc mind a 19 választókerületben indulnak, jelöltjeik pedig egyetlen politikai irányzathoz vagy politikai párthoz sem kötődnek, vagyis függetlenek és civilek.

– Ezt az egyesületet és a belőle felépülő mozgalmat valójában az az elképzelés hívta életre, hogy szerintünk a mai miskolci politikai palettán igenis helye van egy olyan kezdeményezésnek, amelynek valamennyi résztvevője – mind az egyesületi oldalon, mind a képviselőjelöltek oldalán – csak civilekből áll – kezdte bemutatkozó sajtótájékoztatóját Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért polgármesterjelöltje. Hozzátette, bár egyesületük tagjai különböző területeken dolgoznak, mindannyian sikeres emberek és korábban egyetlen politikai irányzathoz, párthoz sem kötődtek.

Kopcsó szerint Miskolcon van egy domináns politikai erő és formálódik egy összellenzéki politikai erő, s úgy véli, ezen két erő mellett egy ilyen típusú civil mozgalomnak, civil kezdeményezésnek is van helye a politikai palettán.

– Öt alappontban összefoglalva az Új Lendület Miskolcért úgy érzi, hogy új lendületet kell adni a fiataloknak, új lendületet kell adni Miskolcon a béreknek, az élhető városnak, a közbiztonságnak és a városfejlesztésnek. Mi azt szeretnénk, hogy azok a folyamatok, amiket elindultak a városban, valóban nagyobb lendületet kapnának – mondta Kopcsó Gábor, hozzátéve, semmilyen módon nem szeretnének belekerülni a mai, politikai csatározásokba.

Hirdetés
Hirdetés