Átadták az új iskolai sportközpontot Miskolcon

MTI

2019.09.01. 21:57

Átadták az új iskolai sportközpontot Miskolcon
Az uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült Lévay Sportközpont uniós és állami forrásból csaknem 2,5 milliárd forintba került. (Fotó: Vajda János, MTI)

A Lévay uszodáját és sportpályáit tanítási időn kívül a miskolciak is használhatják.

Hirdetés

Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át szeptember elsején.

A rendezvény istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter. A tanévnyitón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a reformátusok sokat tettek a hazáért, a nemzetért, Miskolcon is számtalan tett fűződik az egyházhoz, annak kimagasló személyiségeihez. Felhívta a figyelmet arra, hogy tanulás, oktatás nélkül nincs előrelépés. Ennek is köszönhető, hogy az országban több, mint 800 ezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben - tette hozzá.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a kormány újabb lehetőségek megnyitását tervezi a családoknak, az egyházaknak, a gazdasági és kulturális élet szereplőinek az előrelépéshez. Magyarország, Miskolc és a református egyház egyaránt közösségben gondolkodik, itt és most ezzel a beruházással is ez valósult meg, a térség a reformátusok nélkül szegényebb lenne – fogalmazott.

Ámbrám Tibor, az intézmény igazgatója azt mondta: a beruházáshoz 810 millió forintot nyertek uniós pályázaton, míg az az állami támogatás egyedi kormánydöntés alapján másfél milliárd forint volt. A létesítmény teljes mértékben illeszkedik Miskolc belvárosának fejlesztési tervéhez, a tornacsarnok és az uszoda műemléki környezetű városképbe történő illeszkedését a tervezők és a megrendelő Miskolc főépítészével egyeztette. A sportközpontot tanítási időn kívül a miskolciak is használhatják.

Miskolcberuházás

Szóljon hozzá!

Hirdetés