Cipő, öngyújtó, 110 forint: gyerekekre támadtak a tiszaújvárosi Dísztónál

borsodihir.hu

2019.09.28. 10:20

Cipő, öngyújtó, 110 forint: gyerekekre támadtak a tiszaújvárosi Dísztónál

Kezdődik a rablók pere.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Tiszaújvárosi Járásbíróság október 2-án B. J. A. vádlott és társai ügyében, akik a vádirat szerint március 23-án éjszaka a tiszaújvárosi Dísztónál ittas állapotban kiraboltak egy gyermekekből álló társaságot. 

Amikor a vádlottak a társaság felé indultak, az egyik sértett megijedt és elszaladt. A vádlottak azonban utolérték, megfenyegették és zsebei kipakolására szólították fel. A kiskorú sértett átadott 110 forintot és egy 300 forint értékű öngyújtót, majd együtt visszamentek a Dísztóhoz.

Ezt követően B. J. A. felszólította a sértettet, hogy vegye le a cipőjét. A sértett nem akarta odaadni, de az elsőrendű vádlott megfenyegette, hogy megveri és belöki a tóba. A sértett végül levette a cipőjét és átadta. A társaság tagjai hiába próbálták meggyőzni B. J. A-t, hogy adja vissza a cipőt, azt válaszolta, hogy kés van nála, amit elő is vett. A másodrendű rendű vádlott nem tudott arról, hogy társa bicskát tart magánál.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást

Szóljon hozzá!

Hirdetés