Hirdetés
Hirdetés

Fellélegezhetnek a zsidó zarándokok Sátoraljaújhelyen

| 2019. 09. 13. | 18:27:00
Szálláshely marad az egykori pénzügyi palota, de legalább költenek rá.
Fellélegezhetnek a zsidó zarándokok Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Zempléni Építő és Gépészeti Kft. végezheti el a Kossuth utcai zarándokszállás nettó 22 millió forintos felújítását. A helyi cég által elvégzendő munkát pályázati forrás révén finanszírozzák a 76 férőhelyes, korábban idősotthonként, leánykollégiumként is használt épületben.

A beruházó a „Chevra Kadisha Of Yetev Lev Satmar” Egyesület, amely jelenleg az önkormányzattól bérli az épületet jelenleg is zarándokszállást működtet benne. A vállalkozási szerződést a felek augusztus közepén megkötötték, a győztes ajánlattevőn kívül négy cég pályázott.

Miskolcon megújul Magyarország egyetlen, még működő ortodox zsinagógája és környezete, Sátoraljaújhelyen, ugye, szálláshelyet újítanak föl, Nagykállóban és Nyírtasson zarándokszállást építenek a helyi csodarabbi sírját meglátogató zsidók számára. Makón fölújítják a zsidó temetőhöz vezető utat

A Mazsihisz.hu szerint a progamot egy magyarországi gyökerű, kanadai haszid közösség ihlette. Az ő tagjaiktól tudta meg ugyanis Heisler András Mazsihisz-elnök, hogy a kanadai haszidok évente meglátogatják egy-egy híres rabbi sírját Kelet-Magyarországon (például Nyírtasson), ám a zarándokokat méltatlan szálláskörülmények fogadják.

Hirdetés
Hirdetés