Hogy ne verjék tovább, halottnak tettette magát a gönci férfi

borsodihir.hu

2019.09.10. 15:25

Hogy ne verjék tovább, halottnak tettette magát a gönci férfi

A támadók az ágyneműtartóba tették az idős áldozatot.

Hirdetés

Éjjel, a saját lakásán támadták meg a sértettet azok a férfiak, akiknek szeptember 10-én egy hónapra elrendelte letartóztatását a Miskolci Járásbíróság. A rendelkezésre álló adatok szerint az idős, mozgáskorlátozott sértett a borsod megyei Göncön él. Szeptember 6-án a két gyanúsított férfi – a kulcsra zárt ajtót berúgva – bement a sértett ingatlanába. A gyanúsítottak a sértettet az ágyra szorították, többször fejen ütötték. Az áldozat kezeivel próbálta védeni az ütéseket, majd mozdulatlan maradt, azt színlelve, hogy meghalt.

Ekkor a gyanúsítottak az ágyneműtartóba tették az áldozatukat és 20 ezer forint készpénzzel távoztak a lakásból.

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől. A gyanúsítottak ismerik a sértettet, ezért feltehető, hogy megpróbálnák őt befolyásolni, megfélemlíteni, megnehezítve ezzel a bizonyítást. A két férfi büntetett előéletű, mely arra enged következtetni, hogy a korábbi büntetés a legcsekélyebb visszatartó erőt sem gyakorolta velük szemben, így feltehető, hogy újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság végzését az elsőrendű gyanúsított tudomásul vette, a másodrendű gyanúsított fellebbezett. Az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
rablásGöncElőzetes letartóztatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés