Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik Mezőkövesden a halálos buszbaleset tárgyalása

| 2019. 09. 07. | 18:53:00
A bécsi adventi vásárból tartottak hazafelé a kirándulók.
Kezdődik Mezőkövesden a halálos buszbaleset tárgyalása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első tárgyalást tart a Mezőkövesdi Járásbíróság szeptember 10-én az M3-as autópálya mezőkeresztesi szakaszánál 2016 decemberében történt buszbaleset ügyében, melyen meghallgatják a vádlottat, a tanúkat és vezetési technikai és közlekedésügyi műszaki szakértőt. 

A vád szerint egy utazási társaság busza, két – váltásban dolgozó – sofőrrel és

80 utassal hazafelé tartott Bécsből Debrecen irányába éjszaka, az autópálya kivilágítatlan szakaszán, körülbelül 100 km/h sebességgel. A forgalom ugyan gyér volt, de az út állapota nedves, csúszós és a hőmérséklet is fagypont alatti. 

A vádlott, L-né V. G. K. a busz mellett haladt a belső forgalmi sávban egy személyautóval, körülbelül 130 km/h sebességgel. Amikor elhaladt a busz mellett, a jéghártyás úttesten az autó megcsúszott, a busz előtt átsodródott a külső forgalmi sávba és a szalagkorlátnak ütközött. 

A mögötte haladó busz sofőrje bár hirtelen balra kormányozta a buszt, de nem tudta elkerülni az ütközést. Nagy sebessége és az út állapota miatt a busz bal oldalával a vádlott autójának, majd a bal oldalon található szalagkorlátnak ütközött, ami megbillentette a buszt és az a bal oldalára borult. 

A két jármű ütközését követően az autópályán közlekedő járművek közül több is a baleset helyszínére ért, melyek legtöbbje már nem tudott időben megállni, hogy elkerüljék a további ütközéseket, így azok többszörösen egymásba sodródtak. 

Hirdetés
Hirdetés