Kinyílnak az erőművek kapui Miskolcon

miskolc.hu

2019.09.27. 09:39

Kinyílnak az erőművek kapui Miskolcon
A kép illusztráció.

Bemutatják a távhőtermelés különböző technológiáit.

Hirdetés

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október 11-én első alkalommal szervezi meg az Erőművek Éjszakáját, melyhez a borsodi megyeszékhely is csatlakozott. Miskolc, mint környezetbarát város, elkötelezett a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű felhasználása mellett. A program keretében a MIHŐ Kft. éppen azt tudja bemutatni, amelyben Miskolc egyedülálló: a zöld távfűtő üzemek működését. Ezen az éjszakán megtudhatják az érdeklődők, az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő.

Megtudhatják azt is, ez a környezetbarát zöld távhő hogyan kerül a miskolci otthonokba, hogyan lesz belőle fűtés és melegvíz, és a mindennapok során a távfűtéses otthonaink, közintézményeink hogyan takarítanak meg egyre több energiát.

A Tatár úti Hőközpontban a Miskolci Geotermikus Projekt bemutatja Magyarország legnagyobb geotermikus energia kapacitását nyújtó rendszerét. A nyílt nap alkalmából az MVM MIFŰ Kft-nél a látogatók megtekinthetik a kombinált ciklusú erőművet is, valamint beléphetnek a központi vezénylőterembe, ahol az irányító rendszereken keresztül megismerhetik az üzemi folyamatokat.

A KUALA Kft., az MVM MIFŰ Kft. és a MIHŐ Kft. tulajdonában lévő Bioenergy Miskolc Kft. is nyitva áll ezen az estén az érdeklődők előtt. Itt a zöld távhő előállításának érdekességei, műszaki folyamatai és egy fenntartható fejlődést biztosító, tudatos távhőszolgáltatás bemutatása mellett Palotás Árpád Bence, a Miskolci Egyetem műszaki anyagtudományi kar dékánja tart Meghökkentő kísérletek címmel rendhagyó előadást.

Az egyes helyszíneken a látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik, akik élményszerűen mutatják be a távhőtermelés különböző technológiáit, amellyel az idén 50 éves MIHŐ Kft. szolgálja Miskolc lakóit. Az érdeklődőket a helyszíneken meglepetés ajándékokkal várják.

Az eseményre a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon vagy az eromuvekejszakaja@miho.hu e-mail címen kell regisztrálni.
MiskolcErőművek Éjszakája

Szóljon hozzá!

Hirdetés