Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődtek az őszi kertészeti munkák Miskolcon

| 2019. 09. 17. | 16:52:00
A városi szökőkutak téliesítésén is dolgozik már a Városgazda.
Megkezdődtek az őszi kertészeti munkák Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétnyári virágok ültetése, beteg, elszáradt fák kivágása, 150 új facsemete ültetése – megkezdte Miskolcon az őszi munkákat a Városgazda.

Az önkormányzati cég szeptember 17-i közlés szerint a virágágyásokból kikerülnek az egynyári növények, helyükre kétnyári növényeket ültetnek. Gallyazzák a fákat, először a parkokban, tereken a fák sarj- és vízhajtásait, valamint száraz ágait távolítják el.

A miskolctapolcai „nagy parkban” több elszáradt, megdőlt, balesetveszélyes fa található, melyek kivágását, eltávolítását még ezen a héten megkezdik. A helyükre idén ősszel 5 új, a park növényvilágába illő fát ültetnek. Ott ennyi új telepítésű fának van jelenleg megfelelő hely, ezért pótlásként több facsemete a város más részeire kerül.

Miskolc közterületeire az ősszel még több mint 100 fát ültetnek, úgy, hogy idén tavasszal 185 darab fiatal fát és 710 darab cserjét is elültettek a Városgazda munkatársai. Novemberben a Kiss Ernő utcában is elvégzik a fapótlási munkákat, itt 44 nagyobb méretű platánfát ültetnek a Szinva partján.

Hirdetés
Hirdetés