Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megússza a börtönt a felbőszült borsodi apa

| 2019. 09. 18. | 10:56:00
A hernádkaki benzinkúton őrjöngött a lánya miatt.
Megússza a börtönt a felbőszült borsodi apa
Hirdetés
Hirdetés

Vascsővel és karddal okoztak maradandó sérüléseket azok a férfiak, akik 2016 novemberében egy benzinkúton támadták meg ismerősüket, mert az a barátnőjével külföldre akart menni. Első fokon hozott most ítéletet szeptember 17-én a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet szerint a két vádlott férfi – apa és fia – a 37-es számú főút mellett lévő benzinkútra mentek, mert megtudták, hogy a sértett és az elsőrendű vádlott lánya, a sértett barátnője ott tartózkodik.  A vádlottak a sértett autójához léptek, majd karddal és vascsővel ütni kezdték azt, melyben a fiatal férfin kívül még hárman ültek. A sértett és egyik utasa kimenekült az autóból, majd – hogy az autóban maradt ismerőseit kimentse – fölkapott egy ablakmosó folyadékkal teli vödröt és a két vádlott irányába locsolta a vizet. Ekkor az apa egy kést vett elő és fiával együtt üldözni kezdték a két férfit. Amikor a két vádlott utolérte a sértetteket, a náluk lévő eszközökkel többször megütötték őket.

A támadás következtében az egyik férfi a fején sérült meg, 8 napon túl gyógyuló maradandó sérülései keletkeztek, míg a másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

A sértett által használt autóban csaknem 200 ezer forint összegű kár keletkezett.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság ítéletet hozott, a vádlottakat testi sértés és rongálás miatt mondta ki bűnösnek.

Ítélet első fokon

Az apát 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A fiatalabb elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre függesztette fel.  

A bíróság enyhítő körülményként értékelte mindkét vádlott vonatkozásában, hogy beismerő vallomást tettek, az elsőrendű vádlottnál enyhítő körülmény volt a büntetlen előélete és a megromlott egészségi állapota. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés