Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliókat zsákmányolt az időseket fosztogató edelényi férfi

| 2019. 09. 23. | 11:26:00
Letartóztatták.
Milliókat zsákmányolt az időseket fosztogató edelényi férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Békési Járási Ügyészség 5 rendbeli minősített kifosztás bűntette miatt kezdeményezte egy 27 éves edelényi férfi letartóztatását, aki magát különböző közmű szolgáltatók képviselőjének kiadva több idős embert károsított meg országszerte. A férfi július 30-án Muronyban, magát a vízszolgáltató munkatársának kiadva megjelent egy 80 éves idős férfi házában, majd a sértett idős korát és figyelmetlenségét kihasználva a lakásból 60 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

Ezt követően, de még ugyanezen a napon megjelent egy másik muronyi, 85 éves idős férfi házánál is, ahol az áramszolgáltató képviselőjének adta ki magát, innen egy tárcát tulajdonított el 320 ezer forint készpénzzel.

Az edelényi férfi korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket: a számlájára írható egy április 8-án történt bűncselekmény is, amikor a Győr-Moson-Sopron megyei Péren fosztott ki egy szintén 85 éves idős férfit 2 millió forintot zsákmányolva, május 31-én pedig Tatabányán egy 88 éves idős nő házába jutott be villanyóra-leolvasás ürügyén, innen 60 ezer forint készpénzt vitt el. A férfi több bűncselekményt társaival együtt követett el: szeptember 17-én Tatabányán egy 46 éves sajószentpéteri férfi volt a társa, ekkor egy 83 éves idős nőt károsítottak meg, és nemcsak a lakásban talált 129 ezer forint készpénzt, de az idős sértett két aranygyűrűjét is magukkal vitték.

A vádlott a cselekményeket rendszeres haszonszerzés miatt követte el. Többször volt már büntetve, és a jelen ügyben vizsgált bűncselekményeket a vele szemben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. A kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk, sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével, a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés