Nagy küzdelemben nyert az Aluinvent DVTK

MTI

2019.09.26. 07:47

Nagy küzdelemben nyert az Aluinvent DVTK
(Fotó: DVTK Facebook-oldala)

A miskolciak egy hét múlva Olaszországba utaznak.

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK 85-75-re legyőzte a Reyer Veneziát szeptember 25-én a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének első mérkőzésén. A bajnoki ezüstérmes miskolciak főként a 3x3-as válogatottal világbajnoki ezüstérmes Medgyessy Dóra és Cyesha Goree klasszisára építhettek, a palánkok alatt pedig a chilei centertől, Ziomara Morrisontól várták a kosarakat. A mestrei székhelyű olaszok tavaly is nekifutottak az Euroliga-selejtezőnek, de alulmaradtak a Rigával szemben.

Így kerültek az Európa Kupában éppen a DVTK csoportjába, ahol Olaszországban 92-75-re nyertek, majd a miskolci "visszavágón" 63-61-re kikaptak.

A szerdai selejtezőben immár DVTK-színekben lépett pályára a honosított Goree, aki az előző szezonban még a Veneziát erősítette, majd a spanyol Salamancánál fejezte be az idényt. Kiválóan kezdtek a házigazdák, pontosan céloztak és fölényesen nyerték az első negyedet, ám kezdeti lendületüket és eredményességüket nem tudták tartani, így a velenceiek felzárkóztak. Morrison vezérletével aztán a folytatásban jól teljesített a DVTK, magabiztosan őrizte előnyét, növelni azonban nem tudta. Ziomara Morrison 28, Cyesha Goree 17 pontot dobott a hazaiaknál.

A visszavágót egy hét múlva játsszák Olaszországban. A párharc továbbjutója az Euroligában - amelynek főtábláján már ott van a Sopron Basket - a belga Braine, a cseh USK Praha, a török Mersin, a francia Bourges, a lett Riga, az Orenburg és a szintén orosz, címvédő Jekatyerinburg mellé kerül. A vesztes az Európa Kupában csatlakozik a francia Basket Landes-hoz, a spanyol Sedis Basquethez és a PEAC-Pécshez.

Az előző szezonban a DVTK a nyolcaddöntőig jutott az EK-ban.

Eredmény, selejtező, 1. mérkőzés:
Aluinvent DVTK-Reyer Venezia (olasz) 85-75 (31-15, 19-25, 17-15, 18-20)
Aluinvent DVTK Miskolc

Szóljon hozzá!

Hirdetés