Végre! 127 millióból megépítik a bölcsődét Tokajban

borsodihir.hu

2019.09.24. 15:22

Végre! 127 millióból megépítik a bölcsődét Tokajban
Látványterv: tokaj.hu

Tíz hónap alatt végeznek a munkával.

Hirdetés

Hirdetés

Jelenleg nincs bölcsőde a városban, ami régi probléma. Az óvodában ugyan működik „mini csoport”, ám az sem tudja kiszolgálni az igényeket, de most a Gróf Apponyi utca 12. szám alatti épületben megvalósulhat a város egyik régi hiányossága. Az önkormányzat uniós forrásból biztosítja a bölcsőde kialakításra. A jelenlegi óvodától mintegy 200 méterre lévő ingatlanban 12 férőhelyes bölcsődét alakítanak ki nettó 127,5 millió forintból. A tervek szerint az új intézményt az óvodával közösen működtetik majd és 20 hetes kortól 3 éves korokig járhatnak oda a gyerekek.

A pályázat nemcsak az épület felújítását fedezi, hanem egy minden igényt kielégítő, jól felszerelt intézmény jöhet létre. 

A szeptember 24-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyíregyházi székhelyű Hetépker Kft. végzi a bölcsőde és tálalókonyha kialakításával kapcsolatos munkálatokat, a vállalkozási szerződést szeptember 13-án írták alá. A nyertes pályázó feladata a babakocsi tároló, a gyermekszoba, a tornaszoba, az iroda, a lépcsőház létrehozása, a közlekedők, a fürdőszoba, az öltöző, a hulladéktároló kialakítása. Az épület földszintjén lesz tálaló, mosogató helyiség, és melegítő konyha is. Az emeleten lesz kazánház, gondozói szoba, teakonyha, vécé és öltöző. A szakemberek kerti tárolót, fedett akadálymentes rámpát és teraszt is létrehoznak.

A projektre a debreceni Legen-Terv Kft., a nyíregyházi Alpin-Salewa Zrt. és a Falkit Kft. is pályázott.
Tokajközbeszerzésbölcsőde

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés