Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsíros kenyeret csináltatott a 77 éves farkaslyuki nővel a betörő

| 2019. 09. 23. | 11:00:00
Börtönbe kerülhet a tolvaj.
Zsíros kenyeret csináltatott a 77 éves farkaslyuki nővel a betörő
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen kifosztás bűntette, magánlaksértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt. A vádlott február elején, a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement a Farkaslyuk településen lévő családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, készítsen neki ennivalót.

Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és 10 ezer forint készpénzt, egy műbőr pénztárcát, valamint egy női karórát vett magához.

Az asszony az ételt becsomagolta, majd átadta a vádlottnak azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg. A férfi felszólította a nőt, hogy ne merjen szólni a rendőröknek, majd távozott. A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg. Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

A vádlott február elején további családi házakba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200 ezer forint összegű készpénzt, valamint karórát és ékszert lopott el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés