80 év letöltendő a nyéstai néni gyilkosainak

birosag.hu

2019.10.08. 13:50

80 év letöltendő a nyéstai néni gyilkosainak

Otthonában halt bele sérüléseibe.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék október 8-án hirdetett ítéletet a nyéstai emberölési ügyként ismertté vált büntetőperben, melyben egy vascsővel vertek agyon egy idős asszonyt, hogy tőle pénzt és élelmiszert szerezzenek.  

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ötfős társaság tagjai – három férfi és két nő – ugyanazon borsodi településen éltek, az egyik nő jól ismerte a nyéstai sértettet és annak szokásait is, többször kért tőle kölcsön. 

A vádlottak 2017. április 9-én egy társaságban voltak, amikor az egyik nő arra panaszkodott, hogy ha rövid időn belül nem tud pénzt szerezni és élelmiszert vásárolni, akkor a hatóságok elveszik tőle a gyerekeit. A társaság ekkor úgy döntött, a sértett idős asszonytól fognak pénzt szerezni, indulás előtt azonban a másodrendű vádlott férfi egy vascsövet vett magához.

A sértett a nyári konyhában aludt, amit a vádlottak a ház mögött található kert felől közelítettek meg. A két nő kint maradtak figyelni az utcát, nehogy valaki megzavarja őket, míg a három férfi bement a sértetthez. Az idős asszony felébredt a zajra, így a másodrendű vádlott azonnal nekiesett és ütni kezdte a vascsővel, mindaddig, míg végül nem mozdult.

A sértett az elszenvedett koponyasérülések következtében a helyszínen életét vesztette.       

A három férfi ezután átkutatta az ingatlant, ahonnan élelmiszereket és néhány tízezer forint készpénzt hoztak el, majd a zsákmány szétosztását követően távoztak a helyszínről. Amikor hazaértek, észlelték, hogy

a bántalmazás során használt vascsövet a helyszínen hagyták, így még aznap este visszamentek érte, majd azt, egy lakatlant telken található kútba dobták.

A bíróság a vádlottakat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint az emberölést a sértettet vascsővel bántalmazó férfi tettesként, míg a további vádlottak bűnsegédként követték el.

A bíróság a vádlottakat szabadságvesztésre ítélte, a sértettet vascsővel bántalmazó férfival szemben 20 év, a további terheltekkel szemben 12-18 év fegyházbüntetést szabott ki.  

A bíróság ítélete ellen a vádlottak és védőik, valamint az ügyész is fellebbezést jelentettek be. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.
gyilkosságNyésta

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés