Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 170 millióból fejlesztik a miskolci óvodát

| 2019. 10. 07. | 15:24:00
Négy cég pályázott a munkára.
Csaknem 170 millióból fejlesztik a miskolci óvodát
Hirdetés
Hirdetés

A budapesti székhelyű Borsod-Bos 2004 Kft. végzi a Napraforgó Óvoda energetikai korszerűsítését nettó 169,5 millió forint uniós forrásból - derül ki az október 7-i Közbeszerzési Értesítőből. A munkáról szóló szerződést október 2-án írta alá az önkormányzat a nyertes céggel. A Gesztenyés utca 18. szám alatti ingatlan az 1970-es években épült, jelentős felújítást azóta nem hajtottak végre rajta. Sok helyen a vasbeton szerkezetek sérültek, hiányosak. 

A Napraforgó Óvoda energetikai felújításának célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, az épület energiafelhasználásának csökkentésével az üzemeltetési-fenntartási költségek csökkentése, mindezzel a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

A munkák során szigetelik az épületet, vakolják, napelemeket helyeznek el, felújítják a villámvédelmi rendszert. Az óvoda lépcsőházaiban egymástól független hő- és füstelvezető rendszert építenek ki, cserélik az intézmény nyílászáróit, megtörténik a projektarányos akadálymentesítés, valamint kétcsöves fűtési rendszert hoznak létre. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés