Hirdetés
Hirdetés

Csökken a várakozási idő Ózdon, a reumatológián.

| 2019. 10. 23. | 19:32:00
Csúcskategóriás lézerkészülékkel gyógyítanak.
Csökken a várakozási idő Ózdon, a reumatológián.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új lézerkészüléket vásároltak az ózdi reumatológiára. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a mozgásszervi panaszokkal érkezők száma az egészségügyi intézményben. A fejlesztéssel amellett, hogy több beteget tudnak ellátni, a várakozási idő is jelentősen lecsökken.

Az Almási Balogh Pál Kórház mellett található reumatológiára nemcsak Ózdról, hanem a környező településekről is érkeznek a gyógyulni vágyók - írja az Ózd.hu. A más kórházakból szakjavaslattal érkezőket is megfelelő kezelésben részesítik. Többféle módszerrel is igyekeznek segíteni, az egyik ilyen a lézerterápia alkalmazása, amelynek jótékony hatása bizonyított. Ez év szeptemberéig csupán egy lézerkészülékkel rendelkeztek, azonban lényegesen magasabb volt az igény, mint amit ki tudtak elégíteni.

„Úgy döntöttünk, hogy saját erőből egy új lézerkészüléket vásárolunk. Ezzel a korábbi lézerkészülékünknek a nem egészen kihasznált, más jellegű fizioterápiás adottságait is ki tudjuk már használni, illetve az új és a régi lézer együttes működtetésével nagyobb számú beteget tudunk ellátni”

- mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés