Csúnyán átvertek egy gyanútlan vevőt Tiszaújvárosban

borsodihir.hu

2019.10.17. 11:27

Csúnyán átvertek egy gyanútlan vevőt Tiszaújvárosban
A kép illusztráció.

Csalás miatt emeltek vádat.

Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy 35 éves tiszaújvárosi nővel szemben. A vádlott 2016. július 15-én Tiszaújvárosban, ügyvéd közreműködése nélkül megállapodást kötött egy férfival, hogy a vádlott eladja számára a városban lévő lakóházát. A férfi a megegyezésnek megfelelően a házba beköltözött, majd különböző részletekben átadott a vádlottnak 330 ezer forint készpénzt, a házon felújítási és karbantartási munkálatokat végzett, továbbá a közüzemi számla tartozásokat is rendezte közel 500 ezer forint értékben.

A vádlott annak ellenére kötött megállapodást a sértettel, hogy az ingatlan jelzáloggal és végrehajtási joggal terhelt, valamint elidegenítési és terhelési tilalom alatt áll.

Ezen túlmenően az ingatlannak a vádlott csupán résztulajdonosa, a tulajdonostársakkal az adásvétellel kapcsolatban nem egyeztetett, ahhoz a tulajdonostársak nem járultak hozzá. A sértettnek ki kellett költöznie az ingatlanból, így a vádlott közel 800 ezer forint kárt szenvedett, mely a nyomozás során nem térült meg.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, közérdekű munka büntetés kiszabására és az okozott kár összegének megfelelő vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt október 17-én a járásbíróságnak.
Tiszaújvárosvádemeléscsalás

Szóljon hozzá!

Hirdetés