Miskolcon 200 ezres négyzetméteráron is találhatunk lakást

2019.10.17. 18:15

Miskolcon 200 ezres négyzetméteráron is találhatunk lakást
Illusztráció

Egy év alatt 14 százalékkal nőt az új lakás ára országszerte.

Hirdetés

Egy új építésű budapesti lakás négyzetméteréért átlagosan 982 ezer forintot kérnek az eladók, ami egy év alatt 14 százalékos árnövekedést jelent. A fővárosban azonban nem ritka az ennél is magasabb árfekvés, míg a megyeszékhelyeken jellemzően ennek a felét kérik egy újépítésű lakás négyzetméteréért.

Az Otthon Centrum 2019 szeptemberében készített felmérése szerint az online meghirdetett új építésű lakásprojektek terén Budapest a legaktívabb: a fővárosban egyszerre 466 beruházás fut, ezekben majdnem 34 ezer lakás épül, de ezek nagyjából harmada még nem elérhető a vásárlók számára.

A 23 megyei jogú várossal kapcsolatban szakértő elmondta: az online meghirdetett épülő lakások száma Győrben a legmagasabb (1.724), majd Szeged (1.228) és Debrecen (1.021) következik a listán.

A megyei jogú városokban épülő 9 250 lakás a fővárosban épülő és tervezett lakásállomány bő negyede, a területi megoszlás szerint a legkevesebb Szekszárdon és Dunaújvárosban, míg Salgótarján egyelőre projekt nélkül maradt.

A vidéki megyeszékhelyeken jellemzően 541 ezer forintos fajlagos lakásárat tapasztaltunk, ami a fővárosi négyzetméterár fele. A legdrágább vidéki városok árai a külső pesti kerületek átlag árával egyeznek meg.

A legdrágább projekt Debrecenben volt elérhető a maga 1,2 millió forintos négyzetméterárával, míg a legolcsóbban egy miskolci beruházást hirdetett az építtető 217 ezer forintos négyzetméteráron. 
MiskolcDebrecenlakáslakáspiac

Szóljon hozzá!

Hirdetés