Élete végéig fegyházba zárnák a dövényi gyilkosság harmadik vádlottját is

borsodihir.hu

2019.10.09. 15:36

Élete végéig fegyházba zárnák a dövényi gyilkosság harmadik vádlottját is
(Fotó: police.hu)

Debrecenben döntenek majd sorsáról.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék megdöbbentő gátlástalansággal elkövetett emberölés miatt vádolt személyek bűnperében ítélkezett. A nem jogerős ítélet szerint a három vádlott 2018 februárjában éjszaka – vélt sérelmük megtorlásaként – egy velük szórakozó fiatal férfit és párját elrabolt, majd gépkocsival elhurcolták őket egy másik településre. A férfi áldozatnak már a járműben megszúrták a nyakát, később egy sötét pincében az élettársa jelenlétében karddal és késsel szúrták-kaszabolták mindaddig, amíg meg nem halt.

A vádlottak az áldozat élettársával súlyosan megalázó módon bántak, egész éjszaka fogva tartották, megöléssel fenyegették és kényszerítették, végig nézze, amint a párját megkísérlik lefejezni.

A törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt. Míg ők a büntető törvény szerint legalább hosszú évtizedekig biztosan fegyházban maradnának, harmadik társuk a vele szemben kiszabott 25 évig tartó szabadságvesztésből 16 év elteltével feltételes kedvezménnyel akár szabadulhat is. E vádlott valójában mindvégig kezdeményező és irányító volt a fiatalok megkínzásában, sőt, a nőt meg is sebesítette egy késsel. A megyei főügyészség e terhelt esetében is életfogytig tartó fegyház kiszabását indítványozta, a törvényszék azonban amiatt, hogy ez a személy az ölési cselekményben tevőlegesen nem vett részt, így magatartása csak bűnsegédinek minősül, enyhébb büntetésről határozott.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a vádhatóság fellebbezését fenntartotta, és a vádlott elvetemültségét is hangsúlyozva rámutatott, bűntársaival brutális kegyetlenséggel olyan fiatal emberekkel szemben alkalmazott értelmetlen erőszakot, akik erre okot nem adtak. A fellebbviteli főügyészség indítványozta a jelentős súlyosítást, azt, hogy az ítélőtábla e vádlott büntetését is életfogytig tartó fegyházra változtassa. A vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából fellebbeztek.

A jogorvoslatokról a Debreceni Ítélőtábla dönt.
DebrecenDövényi emberölés

Szóljon hozzá!

Hirdetés