Elítélték Miskolcon a hajléktalan baltás gyilkost

borsodihir.hu

2019.10.09. 18:30

Elítélték Miskolcon a hajléktalan baltás gyilkost

Őszintén megbánta tettét.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék október 9-én emberölés bűntettének elkövetése miatt mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki egy vita hevében baltával halálos ütést mért nővére élettársára.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársával, édesanyjával, nővérével és annak barátjával élt hajléktalanként egy miskolci társasház mögött található bozótos területen. A társaság általában vashulladék gyűjtéséből tartotta el magát. 2018. július 5-én ismét együtt gyűjtögettek, amikor a vádlott egy baltafejet talált, melyhez a nap folyamán még egy fanyelet is illesztett.
A társaság az esti órákban italozni kezdett, majd a vádlott testvérének kivételével valamennyien ittas állapotba kerültek. Miután az alkohol elfogyott, a vádlott élettársa kötekedni és kiabálni kezdett a sértettel, majd bort követelt tőle. A vita egyre jobban eldurvult közöttük, amikor a sértett végül aludni küldte a nőt. Az erősen ittas vádlott a kiabálást hallva kezébe vette a baltát, majd azzal a sértett fejére sújtott. A férfi azonnal megtántorodott és összeesett, a vádlott azonban tovább bántalmazta. 
A vádlott ezt követően élettársával együtt menekült el a helyszínről, a baltát pedig szállásuk közelében az aljnövényzetbe dobta.

A sértett az elszenvedett koponyasérülés következtében életét vesztette.       

A törvényszék a vádlottat 8 év 8 hónap börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott ezidáig sosem volt büntetve és az eljárás során mindvégig őszinte megbánó magatartást tanúsított. Ugyanakkor a törvényszék a vádlott terhére értékelte, hogy ezen súlyos cselekményt ittas állapotban és hozzátartozója sérelmére követte el.   

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, ugyanakkor a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. 
hajléktalanbaltás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés