Idős embereket vertek meg és fosztottak ki Ózdon

borsodihir.hu

2019.10.21. 09:20

Idős embereket vertek meg és fosztottak ki Ózdon
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Négy férfi ellen emeltek vádat.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénzt-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt. A vádlottak február közepén Ózdon lézengtek, és felfigyeltek egy kutyát sétáltató, gyenge testalkatú idős férfira, akinek a nyakába volt akasztva egy kis táska. Egyikük odalépett hozzá, figyelemelterelésként megkérdezte tőle, mennyi az idő, míg vádlott-társa megragadta a táskát, és egy erőteljes mozdulattal földre rántotta a sértettet. A földön fekvő férfit mind a négy vádlott megrugdosta, majd egyikük elvette tőle a táskát az abban lévő 2 ezer forinttal, mobiltelefonnal, kisebb értékű személyes tárgyakkal és személyi okmányokkal együtt. A sértett a combján 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak ugyanebben a hónapban a városban észrevettek egy ittas férfit. Hirtelen körbevették, test szerte ütlegelték, rugdosták, majd a földre került sértettől elvették a hátizsákját, melyben fejhallgató, napszemüveg, termosz és ruhanemű volt. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak egyike önállóan is több rablást, illetőleg kifosztást követett el Ózdon idős nők sérelmére. 2018. november végén egy 75 éves nőt követett az utcán, majd a lépcsőház bejárati ajtajánál odalépett hozzá, kitépte a kezéből a szatyrot, amelyben 4 500 forint készpénz volt, valamint a sértett személyes okmányai. Egy hónappal később kifigyelt egy 77 éves nőt, követte lakásának lépcsőházába, majd hátulról nagy erővel meglökte. A lépcsőre esett sértettől elvett egy szatyrot, amelyben hétszáz forint volt. Szintén decemberben egy 77 éves nőt – miután megfigyelte, hová fog bemenni – bevárt a lépcsőházban, erőteljes mozdulattal megrántotta a sértetten lévő táskát, így a nő arccal a lépcsőfok élére esett, a táska szíja elszakadt, azzal a vádlott elszaladt. A táskában 19 ezer forint készpénz volt és áruházi pontgyűjtő kártyák. A sértett koponyazúzódásos és csípőzúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést, illetve egyikük tekintetében vagyonelkobzást indítványozott.
Ózdkifosztáscsoportos rablás

Szóljon hozzá!

Hirdetés