Hirdetés
Hirdetés

Idős embereket vertek meg és fosztottak ki Ózdon

| 2019. 10. 21. | 11:20:00
Négy férfi ellen emeltek vádat.
Idős embereket vertek meg és fosztottak ki Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénzt-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt. A vádlottak február közepén Ózdon lézengtek, és felfigyeltek egy kutyát sétáltató, gyenge testalkatú idős férfira, akinek a nyakába volt akasztva egy kis táska. Egyikük odalépett hozzá, figyelemelterelésként megkérdezte tőle, mennyi az idő, míg vádlott-társa megragadta a táskát, és egy erőteljes mozdulattal földre rántotta a sértettet. A földön fekvő férfit mind a négy vádlott megrugdosta, majd egyikük elvette tőle a táskát az abban lévő 2 ezer forinttal, mobiltelefonnal, kisebb értékű személyes tárgyakkal és személyi okmányokkal együtt. A sértett a combján 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak ugyanebben a hónapban a városban észrevettek egy ittas férfit. Hirtelen körbevették, test szerte ütlegelték, rugdosták, majd a földre került sértettől elvették a hátizsákját, melyben fejhallgató, napszemüveg, termosz és ruhanemű volt. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak egyike önállóan is több rablást, illetőleg kifosztást követett el Ózdon idős nők sérelmére. 2018. november végén egy 75 éves nőt követett az utcán, majd a lépcsőház bejárati ajtajánál odalépett hozzá, kitépte a kezéből a szatyrot, amelyben 4 500 forint készpénz volt, valamint a sértett személyes okmányai. Egy hónappal később kifigyelt egy 77 éves nőt, követte lakásának lépcsőházába, majd hátulról nagy erővel meglökte. A lépcsőre esett sértettől elvett egy szatyrot, amelyben hétszáz forint volt. Szintén decemberben egy 77 éves nőt – miután megfigyelte, hová fog bemenni – bevárt a lépcsőházban, erőteljes mozdulattal megrántotta a sértetten lévő táskát, így a nő arccal a lépcsőfok élére esett, a táska szíja elszakadt, azzal a vádlott elszaladt. A táskában 19 ezer forint készpénz volt és áruházi pontgyűjtő kártyák. A sértett koponyazúzódásos és csípőzúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Hirdetés
Hirdetés