Hirdetés
Hirdetés

Ismét bíró elé állt a felsőzsolcai csecsemőgyilkos

| 2019. 10. 16. | 13:07:00
Titokban megszülte, majd a kerti vécébe dobta hetedik gyerekét.
Ismét bíró elé állt a felsőzsolcai csecsemőgyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék áprilisában B. A-né vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott családjával Felsőzsolcán élt, amikor 2016 őszén állapotos lett, de azt eltitkolta családja elől, orvoshoz sosem fordult. 2017 májusában, hajnalban, beindultak a szülési fájdalmai, ezért megkérte férjét és lányát, hogy kísérjék ki a kert végében található mellékhelyiségbe, mert gyomorgörcsei vannak. A nő ezt követően bezárkózott a vécébe.

A délelőtti órákban a kerti mellékhelyiségben szülte meg a gyermeket, akit nem látott el és ehhez segítséget sem kért senkitől.

Az ellátatlan újszülöttet végül a vécé emésztőgödrébe dobta. Az asszony kizárólag ezt követően kért segítséget, mert erősen vérzett. Miután a mentő kórházba szállította, ott megállapították, hogy néhány órával azelőtt gyermeket szült. Az újszülöttet a rendőrség másnap találta meg a mellékhelyiség emésztőgödrében.

A Debreceni Ítélőtábla október 15-én a vádlott közügyektől eltiltását 10 évre felemelte. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, részletes bizonyítást folytatott le és okszerűen állapította meg a vádlott bűnösségét.

Hirdetés
Hirdetés