Lerakták az új miskolci sportcsarnok alapkövét

MTI

2019.10.08. 17:23

Lerakták az új miskolci sportcsarnok alapkövét
(Fotó: MTI/DVTK/EngTerv Plusz Kft.)

A beruházásra közel ötmilliárd forintot költenek.

Ünnepélyes keretek között lerakták október 8-án az új, miskolci multifunkciós sportcsarnok alapkövét, a létesítmény a tervek szerint jövő év végéig készül el. A csaknem 3 500 fő befogadására alkalmas csarnok közel ötmilliárd forintból jön létre. A beruházást a DVTK Kosárlabda Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által biztosított tao-forrásból valósítja meg. A sportcsarnok a DVTK Edzőközpont mellett, a 2018-ban átadott DVTK Stadion déli oldalán áll majd.

Látványterv a sportklub új, épülő multifunkciós sportcsarnokáról

- A mai alapkőletétellel kezdődő beruházás jelentősen hozzájárul Miskolc sportéletéhez, és újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország kormánya számára milyen fontos az ország jövőjét formáló, polgárainak egészségét védő, 21. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítmények építése és fejlesztése - mondta köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a városban szeretik a sportot, sokan járnak a futballcsapat, a kosárlabdázók és a jégkorongozók mérkőzéseire, s az új létesítmény is a szurkolók örömére épül.

A csarnok - melynek kivitelezése az alapkőletétel után rögtön meg is kezdődik - a kosárlabda mellett más, teremben űzhető sportág - röplabda, kézilabda, futsal - létesítményszükségleteit is kiszolgálja majd, de a DVTK egyéb szakosztályainak sportolói, asztaliteniszezők, birkózók, cselgáncsozók, muaythaiosok is használhatják, és nagyobb hazai és nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Galéria

Miskolcalapkőletételsportcsarnok

Szóljon hozzá!

Hirdetés