Sokan az utazást választják november 1-jén

2019.10.29. 19:05

Sokan az utazást választják november 1-jén
Illusztráció

Fokozza még a forgalmat, hogy a hosszú hétvégét az őszi szünet előzi meg.

Hirdetés

Bővüléssel zárta a harmadik negyedévet a turizmus. A Szallas.hu becslése szerint közel 10 százalék volt a növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Az üdülések átlagosan 2 éjszakára és 3 főre szóltak. A legforgalmasabb nap az augusztus huszadikai hosszú hétvége szombatja volt.

13 százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás költések értéke tavalyhoz képest. Ők hosszabb időre és nagyobb létszámra foglaltak: általában 3-4 éjszakára és 4 fővel érkeztek.

Siófok, Hajdúszoboszló és a főváros vonzotta a legtöbb turistát, de Eger, Balatonfüred és Gyula is az élbolyban végeztek. A legkeresettebb úti célok top tízes listájára még Szeged, Hévíz, Zalakaros és Nyíregyháza kerültek fel.

Népszerűek voltak a kirándulóhelyek, nevezetességek és fürdők. Nagy az érdeklődés az egri és a siklósi vár, valamint a Festetics-kastély iránt, de a Szilvásváradi Kisvasút és a Nyíregyházi Állatpark is keresettek voltak.

Fürdők közül a miskolctapolcai, a harkányi, a zalakarosi, a hajdúszoboszlói is kiemelkedtek, továbbá a Hévízi-tó iránt is nagy volt az érdeklődés.

A mostani hosszú hétvégén a legtöbben november elsején érkeznek, így akár még a temetőlátogatás is beilleszthető mindenszentek ünnepén az utazást megelőzően. Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest a duplájánál is nagyobbra nő a forgalom, hiszen a hosszú hétvégét ráadásul az őszi szünet előzi meg.

A szálláshelyek jó része valamilyen halloweeni dekorációval vagy animációs programmal és tökből készült fogásokkal is készülnek a vendégek számára.
őszutazásnovember 1.wellness

Szóljon hozzá!

Hirdetés