Hirdetés
Hirdetés

A bohócdoktoroknak gyűjtenek a DVTK játékosai

| 2019. 11. 27. | 12:42:00
Dedikált relikviákra lehet licitálni.
A bohócdoktoroknak gyűjtenek a DVTK játékosai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Diósgyőr szakosztályai és szurkolói az elmúlt években rengeteg civil szervezetet és alapítványt támogattak már, állatsegítőket, fogyatékossággal élőket, nehéz sorsú gyermekeket és gyermekkórházakat egyaránt. Az idei esztendőben a klub szakosztályai úgy határoztak, hogy a karácsonyt megelőző időszakban a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatják.

A DVTK 2019-ben a szurkolóival és a támogatóval közösen egy „szabad szemmel is jól látható” összeget szeretne összegyűjteni karácsonyig.

A gyűjtés menete:
A következő hetekben árveréseket indítanak, amelyeken a DVTK sportolói által dedikált relikviákra lehet majd licitálni. Emellett a DVTK kosárlabdázói, röplabdázói, jégkorongozói, valamint férfi és női labdarúgói összesen 11 mérkőzést játszanak hazai pályán karácsonyig. Minden mérkőzésen elhelyezésre kerül egy-egy gyűjtődoboz, ahová a szurkolók és a támogatók adományait várják.

A december 22-i DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovský Mikuláš meccs után összesítik a felajánlásokat, a licitekből befolyó adományokat, amit karácsony előtt egy összegben adnak át a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársainak.

Az alapítványról:
Az 1996 óta működő alapítvány célja, hogy minél több kórházban fekvő gyerek és otthonban élő idős ember fájdalmát, szorongását és szomorúságát enyhítse a nevetés rendszeresen adagolt gyógyszerével, így hozzásegítve őket egészségük és jó kedélyük mielőbbi visszanyeréséhez. Szervezetük keretein belül jelenleg 30 bohócdoktor dolgozik, akik az elmúlt 23 év alatt közel 350 000 beteg gyermeknek, valamint több ezer idős embernek vitték el a gyógyító nevetést. A vidámságból sosem elég, ezért alapítványuk folyamatosan bővíti a bohócdoktori rendelések számát szerte az országban.

Hirdetés
Hirdetés