Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsod megyében bőrig ázhatunk

| 2019. 11. 04. | 20:48:00
Figyelmeztetést adtak ki a sok eső miatt.
Borsod megyében bőrig ázhatunk
Hirdetés
Hirdetés

Több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható sok eső miatt november 5-re.

A veszélyjelzés szerint Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, ott elsőfokú a figyelmeztetés,

mint ahogy Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében is. Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére pedig zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden egy ciklon vonul át az ország felett, melyhez kapcsolódóan - különösen az ország északi, északnyugati felén - ismételten nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani.

A hidegfront mentén zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökések és felhőszakadás kísérhet. Az intenzív csapadékzóna az este, éjszaka folyamán gyengülve fokozatosan kelet felé helyeződik, nyugat felől pedig megszűnik a csapadék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés