Borsodi gyerekeket támogat Sebestyén Balázs

Facebook

2019.11.08. 17:17

Borsodi gyerekeket támogat Sebestyén Balázs
Facebook

Örökbe fogadta a taktabáji óvodát.

Hirdetés

A népszerű műsorvezető, Sebestyén Balázs is csatlakozott a Fogadj örökbe egy ovit elnevezésű kezdeményezéshez, és örökbe fogadta a taktabáji Kék Ibolya Óvodát, ahova 30 gyerek jár.

A kicsik nagyon nehéz szociális körülmények között élnek, 27 gyerek halmozottan hátrányos helyzetű, félkomfortos, vagy komfort nélküli házakban él, jellemzően nagyon ingerszegény környezetben, emiatt gyakran mozgásuk, beszédük is fejlesztésre szorul.

Az óvodapedagógusok nemcsak tanítják, nevelik őket, de igyekeznek olyan élményekhez juttatni a kicsiket, amiket a szülők általában nem tudnak biztosítani számukra.

A településen élők olyan nehéz körülmények között élnek, hogy a gyerekeknek általában nincs váltóruhájuk, váltócipőjük, de még a tisztasági felszerelés (fogkefe, WC papír) beszerzése is problémát jelent a szülők számára.

Az óvoda összeállított egy “Nincs listát" ennek megfelelően küldött nekik játékokat, rajzeszközöket, könyveket, tisztálkodási szereket, törülközőt, lemosható asztalterítőt, váltóruhákat (minden óvodáskorú gyerek méretben két garnitúrát).

Nem azért írom le, hogy kérkedjek vele, hanem azért hogy lássátok, miket lehet küldeni, minek örülnek, mennyi mindenre szükségünk van, és mekkora segítség az, ha úgy döntötök, szeretnétek segíteni! A gyerekek elképesztően cukik és örülnek mindennek, mert tényleg nagyon nehéz sorsuk van! - írta hivatalos közösségi oldalán a műsorvezető.
óvodaTaktabájörökbefogadásBorsod-Abaúj-Zemplén megyeSebestyén Balázs

Szóljon hozzá!

Hirdetés