Hirdetés
Hirdetés

Borsodi gyerekeket támogat Sebestyén Balázs

| 2019. 11. 08. | 18:17:00
Örökbe fogadta a taktabáji óvodát.
Borsodi gyerekeket támogat Sebestyén Balázs
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A népszerű műsorvezető, Sebestyén Balázs is csatlakozott a Fogadj örökbe egy ovit elnevezésű kezdeményezéshez, és örökbe fogadta a taktabáji Kék Ibolya Óvodát, ahova 30 gyerek jár.

A kicsik nagyon nehéz szociális körülmények között élnek, 27 gyerek halmozottan hátrányos helyzetű, félkomfortos, vagy komfort nélküli házakban él, jellemzően nagyon ingerszegény környezetben, emiatt gyakran mozgásuk, beszédük is fejlesztésre szorul.

Az óvodapedagógusok nemcsak tanítják, nevelik őket, de igyekeznek olyan élményekhez juttatni a kicsiket, amiket a szülők általában nem tudnak biztosítani számukra.

A településen élők olyan nehéz körülmények között élnek, hogy a gyerekeknek általában nincs váltóruhájuk, váltócipőjük, de még a tisztasági felszerelés (fogkefe, WC papír) beszerzése is problémát jelent a szülők számára.

Az óvoda összeállított egy “Nincs listát" ennek megfelelően küldött nekik játékokat, rajzeszközöket, könyveket, tisztálkodási szereket, törülközőt, lemosható asztalterítőt, váltóruhákat (minden óvodáskorú gyerek méretben két garnitúrát).

Hirdetés
Hirdetés