Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Botrány Miskolcon: politikai performansz szakított meg egy ifjúsági mérkőzést

| 2019. 11. 21. | 12:08:00
Az ellenzéki támogatottságú polgármester is elítélte az akciót.
Botrány Miskolcon: politikai performansz szakított meg egy ifjúsági mérkőzést
Hirdetés
Hirdetés

Mokrai Mihály, Miskolc volt MSZP-s alpolgármesterének vezetésével egy kisebb csoport zavarta meg a Miskolc-Sárospatak ifjúsági kézilabda-mérkőzést a napokban.

A politikai performansz a miskolciak edzője, Csontos Róbert ellen irányult, akiről Mokraiék azt tartják, hogy köpönyegforgató, és az őszi önkormányzati választáson cserbenhagyta a fideszes hatalom ellen induló összefogást.

A tornatatárból lett miskolci képviselőaspiráns a választás előtti napokban kihátrált az összefogásból, és azzal vádolta Veres Pált, hogy az MSZP és a DK befolyása alatt áll, ezért nem kíván együtt dolgozni vele. A történtek után a férfi visszatért hétköznapi életéhez, mintha mi sem történt volna. Edzi a miskolci kézilabdás fiatalokat és a Cutler Fitness Régiposta úti termébe látogató vendégeket. Egy ilyen árulást semmilyen épeszű világban nem lehet megúszni

- idézi a Csontos Róbert ellen tüntetőket a borsod24.hu. A portál beszámolója szerint Mokrai Mihály és társai úgy döntöttek, ott állnak bosszút, ahol az a legnagyobb visszhangot keltheti: a munkahelyén, valamint egy nyilvános kézilabda-mérkőzésen. A tiltakozók a választási kampány után beszedett plakátokat átragasztották, és ezzel dekorálták ki a Cutler Fitness környékét, ezt követően átmentek a felsőzsolcai rendezvényközpontba, ahol a miskolci ifjúsági kézilabdacsapat mérkőzését játszották.

Balhé a kiskorúak szeme láttára

A meccs egyik időkérése alatt léptek akcióba: a táblákat sípolás közepette felemelték, az arra írt vádakat pedig hangosbemondón is beolvasták. Mivel a mérkőzésen nem voltak jelen szervezők, ezért a demonstráció hamar konfliktusba torkollott a nézőtéren, miután a feldühödött nézők közül néhányan lökdösni, dobálni kezdték a csoportot. Eközben valakik bezárták az ajtókat és kihívták a rendőröket, akik egyre nagyobb számban jelentek meg a helyszínen, és igyekeztek csillapítani a kedélyeket. A játék ötven percig állt.

A polgármester elítéli az akciót

Az esettel kapcsolatban Veres Pál, Miskolc polgármester közleményt adott ki, őszinte sajnálatát és megdöbbenését fejezve ki a sporteseményhez nem méltó politikai megnyilvánulás miatt.  Elmondása szerint a történtekről sem a városházának, sem a város vezetésének, sem pedig a Velünk a Város frakciójának nem volt tudomása, ahhoz sem hozzájárulást, sem engedélyt nem adott. Veres Pál mélységes csalódottságát fejezte ki az egyesület felé, és a béke újra megteremtésének érdekében részt vesz az egyesület szülői értekezletén is.

Veres Pál felszólítja az érintett politikai szereplőket, hogy a fiataloktól és a szülőktől kérjenek bocsánatot,

és a jövőben szigorúan tartózkodjanak az ehhez hasonló megnyilvánulásoktól, mert a kampány véget ért, az együttműködés és városépítés időszaka kezdődött el, amelyben nincs helye ilyen fajta politikai akcióknak, különösen nem egy junior sporteseményen - így a polgármester.

[Beillesztett cikk: Jakab Péter elmondta, miért ült bele Orbán Viktor székébe]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés