Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött az encsi lincselők pere

| 2019. 11. 05. | 17:21:00
Az autó elé szaladt a gyerek, így ütötte el a sértett. A családja bosszút állt.
Elkezdődött az encsi lincselők pere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járásbíróság november 5-én első tárgyalást tartott az Encs-Fügöd városrészen történt támadás ügyében, melyben a gyanú szerint a vádlottak nekirontottak a sértettnek, miután az autójával elütötte egyikük, az úttestre kirohanó gyermekét. 

A vádirat szerint a vádlottak 2018. október 6-án Encs egyik városrészén, Fügödön tartottak családi rendezvényt. A sértett egy helyi, 52 éves nő autójával éppen erre közlekedett, amikor az út szélén parkoló autó takarásából elé szaladt a másodrendű vádlott kislánya. A sértett nem tudta elkerülni az ütközést, és a gyermeket elütötte. Ekkor az elsőrendű vádlott kiszaladt az útra, és a sértettnek rontott, lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek és próbálták távoltartani az elsőrendű vádlottat a sértettől. 

Mindezzel egy időben a másodrendű vádlott is odarohant a sértetthez, és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte. Az elsőrendű vádlottat azonban továbbra sem sikerült megnyugtatni, még az időközben kiérkező rendőrök szolgálati gépjárműveit is megrongálta. 

A sértett számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

Az első tárgyalás során a bíróság az ügy sértettjeit hallgatta ki, továbbá azon tanúkat, akik szemtanúi lehettek a bántalmazásnak.  

Hirdetés
Hirdetés